Home

ONZE DIENSTEN

Droogzuiging

Voor zowel particulieren als aannemers zetten wij onze pompen voor droogzuiging dagelijks in zodat zij hun werkzaamheden in droge omstandigheden kunnen uitvoeren. Door een divers aanbod aan pompen is er steeds een geschikte combinatie voor elk bouwproject gaande van particuliere kelderbouw, appartementen, regenwaterputten, ondergrondse garages, industriële sites, wegenbouw, ... 

Vijvers leegpompen

Door een divers aanbod aan pompen en afvoerleidingen hebben wij de geschikte oplossing om in een mum van tijd grote hoeveelheden water te verpompen. Hierbij kan U op ons rekenen voor het leegpompen van grote waterreservoirs zoals bijvoobeeld vijvers en kelders.

Droogzuiging – Grondwaterverlaging – Bronbemaling

tandwielkast droogzuiging pomp

Droogzuiging, grondwaterverlaging en bronbemaling zijn 3 woorden met dezelfde betekenis. Het tijdelijk verlagen van de grondwaterstand om bouwwerkzaamheden in droge omstandigheden toe te laten. Filterbuizen worden in de grond gebracht en verbonden met een centrale zuigleiding waarop een pomp wordt aangesloten. Deze pomp zuigt het grondwater op en loost dit in een nabije gracht of riolering. Het aantal filterbuizen, de boordiepte en het pompdebiet wordt door ons afgestemd op de omvang en vereisten van uw bouwproject.

Droogzuiging noodzakelijk?

Gelieve bij uw aanvraag steeds het adres te vermelden. Aan de hand van het adres kunnen we al nagaan of uw bouwproject gelegen is in een gebied met hoge grondwaterstand. Het spreekt voor zich dat wij u hierover correct informeren om u van onnodige kosten te vrijwaren en slijtage van onze pompen te vermijden.

In de meeste gevallen is het plaatsen van een droogzuiging mogelijk. Echter kan de ondergrond kleilagen bevatten. Hierdoor kan het grondwater niet naar de filterbuizen migreren en dus niet opgepompt worden. Gelieve bij uw aanvraag ook steeds het sondeerverslag te uploaden indien beschikbaar. Aan de hand hiervan kan het bestaan van een kleilaag vastgesteld worden waardoor u onnodige kosten kan vermijden.

Eigen beheer

Onze pompen zijn in eigen beheer en worden na elke werf gereinigd en gecontroleerd in onze eigen werkplaats. Hierdoor kan u erop vertrouwen dat de pomp(en) die wij bij u plaatsen steeds optimaal werken. Verder staan wij garant voor de controle en het bijvullen van onze dieselgeneratoren & dieselpompen om zo continuïteit en betrouwbaarheid te verzekeren.

 

Nog niet overtuigd? Vraag uw offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen!